luni, 16 mai 2016

Orhideea mea

În multe creații ale sale, natura și-a arătat neîntrecuta sa măiestrie, dar în lumea florilor, a fluturilor și a păsărilor parcă a depășit orice imaginație. 

Îmi place natura  cu tot ce este frumos în ea. Ador plantele, de la cele mai plapînde flori primăvăratice, pînă la cele mai exotice și mai rare flori. De mic copil am fost înconjurată doar de flori. Țin minte și acum grădina străbunicii plină de clopoței și de crăițe, iar casa noastră era doldora de flori. Uneori ți se părea că ai intrat în Casa Florilor. Veranda noastră era neîncăpătoare de violete, begonii, crăciunei și cactuși.
Acum de o vreme încoace, după ce am ”schimbat” apartamentul pe o casă din suburbia capitalei, mă răsfăț mereu cu cîte o plantă. Dintre toate florile, aș zice că preferatele mele sunt Orhideele.
Pe vremuri orhideele înfrumuseţeau casele aristocraţilor şi vilele bogaţilor, astăzi această plantă deosebită şi minunată înfrumuseţează fiecare apartament. 
Sunt îndrăgostită de orhidei de mai bine de 15 ani şi cu cît mai mult admir aceste flori cu atît mă îndrăgostesc şi mai mult.
Cîndva,văzusem în magazine specializate aceste flori miraculoase şi nu avusem curaj sa-mi cumpăr vreo-una. Le consideram nişte plante fragile, greu de întreţinut şi capricioase, dar totuşi a venit şi pe "strada mea soarele". Prima orhidee am primit-o în dar de la soţul meu. Era violetă.

Prima orhidee

Zic "era", deoarece din lipsa de experienţă şi din unele motive neîntemeiate, pierdusem foarte multe flori. Din cauza spaţiului , din cauza frigului , a căldurii excesive, uneori a excesului de apă pierdusem prea multe orhidei. Mi se rupea inima de ciudă cănd le vedeam ofilite, zbîrcite, uscate, putrede, dar în ciuda faptului eu continuam să mai cumpăr şi să primesc  în dar aceste minunăţii. 












Astăzi mă bucur de florile mele, care rezistă luni la rînd şi vă zic că "lecţia " e deja învăţată. Am hotărît să vă destăinui din secretele mele , să răspund la orice întrebare şi sper ca acest blog să fie de folos persoanelor cărora le plac florile.