duminică, 25 septembrie 2016

Greşeli în îngrijirea orhideelor


Astăzi nu este greu să-ţi cumperi o orhidee. Ai plecat la magazin şi ţi-ai cumpărat, dar e mai greu să  îngrijeşti această plantă, ca să ai parte de o floare frumoasă cu frunze proaspete şi boboci în floare.  Orhideele necesită îngrijire constantă. Chiar de la început, dacă nu sunt îngrijite corect, tratamentul lor va necesita o perioadă lungă de timp.
Сa şi oricare plantă, orhideea poate suferi de diferite boli şi dăunători.
            1. Mai întîi de toate, trebuie să ţinem cont de lumină şi să-i găsim un loc potrivit şi luminos , dar care să nu fie în bătaia directă a soarelui. Unele tipuri de orhidei sunt iubitoare de lumină de exemplu:Vanda, Cattleya, Cymbidium, precum şi toţi hibrizii lor. Orhideea Phalaenopsis, pe de altă parte, poate fi crescută  pe ferestrele dinspre nord și nord-est.



În timpul amiezei ar fi bine să evităm stropirea frunzelor , deoarece ar putea apărea arsuri pe frunze. Atunci cînd soarele arde violent, ar putea să apară puncte albe pe frunze.
Arsurile pe frunze mai pot apărea şi de la căldura de la calorifer sau de la un încălzitor electric. 

În acest caz frunza este atîrnată în jos şi a avut o arsură pe timp de iarnă.

              2. Dacă vrei să-ţi duci orhideea la ”cimitir”, atunci udă planta cît mai des. Cînd udăm şi stropim planta dorim ca substratul să fie cît mai  bine îmbibat cu apă, dar totuşi ţinem cont de regulile de udare a orhideelor. Prin urmare, temperatura apei nu trebuie să fie mai jos de +18, deoarece poate duce la răcirea rădăcinilor şi planta poate pieri. O temperatură ideală a apei ar fi un duş de +30 grade, iar surplusul de apă se varsă din farfurioară sau din ghiveciul suprapus. La fel nu permitem acumularea apei la frunze, care duce la putrezirea  frunzelor şi a întregii plante.


Suplusul de apă poate fi absorbit cu un şerveţel uscat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu