joi, 29 septembrie 2016

Specii de orhidei Phalaenopsis

Cele mai populare şi mai nepretenţioase orhidei sunt din specia Phalaenopsis. Există mai mult de 70 de genuri care cresc la o altitudine de 200-400 de metri deasupra nivelului mării, în pădurile tropicale din Indonezia pînă în Australia (Asia de Sud-Est, Filipine, Noua Guinee, Australia).

1.Phalaenopsis schilleriana- are un aspect plăcut cu frunze pestriţe şi face parte din grupul cu inflorescenţe mari. Înfloreşte din luna mai pînă în februarie, iar ramificaţiile ajung şi pînă la 2 m. lungime.  Florile sunt de culoare roz deschis şi au 7 cm în diametru.


2.Phalaenopsis stuartiana- frunzele sunt pestriţe, iar florile sunt albe cu numeroase pete roşii. Înfloreşte din ianuarie pînă în martie.
3.Phalaenopsis sanderiana-una din cele mai frumoase, mai rare şi mai scumpe flori.Culoarea florilor este diversă, iar frunzele sunt verzi pestriţate.

4.Phalaenopsis lueddemanniana- originară din pădurile tropicale din Filipine, a fost numită în cinstea  un crescător faimos F. Lyuddemana. Este o plantă mică, frunzele sunt de 10-20 cm lungime şi tija are pînă la 5 flori. Înfloreşte primăvara şi la începutul verii.  

5. Phalaenopsis rosea- este o planta scurtă(20-30 cm) cu flori de culoare roz, înflorite una după alta.

6.Phalaenopsis gigantean-este o orhidee mare, care este originară din pădurile tropicale. Frunzele sunt verzi, de pana la 50 cm. Tija cu flori are aproximativ 30-40 cm. Florile sunt de culoare galben pal, cu puncte roșii-brun, iar diametru de 4-6 cm. Înfloreşte în timpul verii.

7.Phalaenopsis lowii- este o orhidee de mărime medie şi înfloreşte din iulie pînă în octombrie. Florile sunt de culoarea roz-violet.
8. Phalaenopsis Hybridum-se referă la un grup mare de specii hibride, varietăți și forme. În prezent, există mii de hibrizi de grădină, cu flori mari de dimensiuni până la 10 cm în diametru, cu o culoare frumoasă alb, roz, carmin, cu puncte luminoase sau dungi. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu